23948sdkhjf

Ålö utökar tekniksamarbete

Fortsätter avtal med teknikkonsultbolaget Knightec.
Maskintillverkaren Ålö utökar sitt tekniksamarbete med Knightec. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

– Det är framför allt kompetensen inom mekanik och digitalisering samt Knightecs förmåga att leda ett effektivt utvecklingsarbete tillsammans med våra kunder som avgör att vi väljer att utöka samarbetet, kommenterar Ålös produktchef Urban Hadarsson.

Knightecs uppdrag blir att i olika team leda projekt för att säkerställa att mekanik och styrsystem för Ålös maskinprodukter uppfyller de säkerhetskrav som marknad, lagar och slutkunder kräver.

I arbetet ingår också stort fokus på tillverkningskostnaderna för att få bästa möjliga effektiviseringsmöjligheter under hela produktlivscykeln, skriver bolagen.

Ålö är en av världens ledande leverantörer inom jordbruksmaskinindustrin. Med säljbolag i sju länder, fabriker i fyra länder och kunder i mer än 50 länder står Ålö för 30 procent av världsmarknaden inom segmentet för traktorer med motorer kraftfullare än 50 hk. I dagsläget så finns det cirka 690 anställda i företaget.

Omsättningen 2015 uppgick till 1,9 miljarder kronor och bolaget skeppade ut cirka 35 000 lastare och 42 000 redskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125