23948sdkhjf

Engcon vill gräva guld i USA

Tiltrotatortillverkaren etablerar sig i Nordamerika med kontor i New York.
Engcon tar nu klivet över Atlanten för att slå sig in på marknaden i Nordamerika. Företaget startar sin etablering i New Yorks trestatsområde (New Jersey, New York och Connecticut) och säljpersonal rekryteras nu till det nya kontoret som beräknas öppna våren 2017. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

– Detta är en naturlig satsning för oss, eftersom vi noterat ett stadigt växande intresse i Nordamerika för vår tiltrotator samt vårt fullhydrauliska snabbfäste Q-Safe med den automatiska oljekopplingsfunktionen EC-Oil. Vi erbjuder en komplett funktion eftersom det både är ett säkert och bekvämt sätt att koppla på och av mekaniska och hydrauliska redskap på grävmaskinen. Det är något som vi ser ett stort behov av på den Nordamerikanska marknaden, kommenterar vd:n Krister Blomgren.

Bolaget kommer att gå under namnet Engcon North America och ansvara för hela den amerikanska och kanadensiska marknaden. Det officiella startskottet för satsningen sker på Conexpo, en av världens största entreprenadmässor, 7-11 mars 2017 i Las Vegas.

– Vi kommer delta med egen monter på Conexpo och visa upp våra produkter för vår nya marknad, säger Krister Blomgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079