23948sdkhjf

Protonchefen går till Västeråsbaserade Inducore

Hans nya arbetsgivare omsätter nästan dubbelt så mycket som hans förra.
Inducore tillsätter Magnus Biesse som vd och koncernchef efter Petter Arvidson som lämnade tjänsten i september efter flytt till Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelseordföranden Per Vannesjö upprätthåller koncernchefsrollen tills Magnus Biesse tillträder under våren, senast den 1 maj.

Biesse är sedan 2011 koncernchef i Proton Group med bas i Värnamo, med knappt 700 miljoner kronor i omsättning och drygt 400 anställda i fem affärsområden.

– Magnus har en mycket relevant bakgrund som ledare för en familjeägd koncern med både egna produkter och verksamheter som underleverantör. Han har varit en stark drivkraft och tydlig ledare i arbetet att utveckla Proton Group. Jag välkomnar Magnus Biesse till Inducore, säger Per Vannesjö.

Inducore är en industrikoncern verksam inom områdena fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Koncernen, med säte i Västerås, finns representerad på ett antal platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i flera länder. Inducore omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och har 700 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063