23948sdkhjf

Lanserar 3D-printer för metall

Verktyg till plasttillverkning kan produceras betydligt snabbare.
Amerikanska Markforged har lanserat en ny metall-3D-printer - Metal X. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna meddela att våra utvecklingsingenjörer på Markforged nu lanserar en efterlängtad nyhet på 3D-printing marknaden – Metal X. Metal X fyller behovet av en högteknologisk, prisvärd 3D-skrivare som skriver ut i olika metallmaterial. SolidEngineer lanserade Markforged på den svenska marknaden i början av 2015 och ända sedan dess har Markforged påvisat en hög innovationstakt. Vi tror att våra svenska samarbetspartners kommer att ha stor glädje av Metal X framöver, säger Björn Lindwall, vd på svenska SolidEngineer, som är svensk återförsäljare av Markforgeds produkter.

Har ni något säljmål kommunicerat? Går det att säga vad den kommer att kosta i listpris?

– Listpriset för denna kommer att vara 675 000 kronor till våra svenska kunder. Vi håller just nu på att utvärdera våra säljmål, men vad vi kan säga nu så tror vi på ett stort intresse då denna maskin är den första metall 3D printern i professionell klass som blir tillgänglig för mindre företag med mer begränsade budgetar, uppger Johanna van Doorn, marknadsansvarig på Solid Engineer för Metal Supply.

På CES-mässan i Las Vegas annonserade Markforged att det kommer en ny skrivare till Markforgedfamiljen.

Metal X är vad det låter som – en 3D skrivare som hanterar metallmaterial. Metal X är den första 3D printern som kan skriva ut med ADAM-teknologin, det vill säga Atomic Diffusion Additive Manufacturing.

– Tills idag har metall-3D-printers varit synonymt med enorma investeringar och maskiner som tog upp ett helt rum, säger Markforgeds vd Greg Mark.

– Men i och med introduktionen av Metal X har metallproduktionen blivit mer tillgänglig än någonsin. Tillverkare har länge sökt efter ett alternativ och komplement till CNC-fräsar, och nu finns det på marknaden. Den här revolutionen handlar inte bara om att printa metalldelar – det ger också möjlighet att få fram verktyg till plasttillverkning på betydligt kortare tid, fortsätter Greg Mark.

Metal X ska ge möjlighet att printa robusta delar mer kostnadseffektivt, men det finns mer som skiljer den åt. Den har även kapacitet att printa former och geometrier som inte kan produceras med dagens 3D-printers. Detta öppnar upp för ännu lättare konstruktioner med avancerad inbyggd teknik.

Första skeppning av Metal X är beräknad till september 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081