23948sdkhjf

Plåtbearbetare gör maskinvestering

Köper in en ny fiberlaser från Salvagnini.
Bredarydsbaserade Kullmek kommer att mer än fördubbla sin produktionskapacitet genom investeringen i en Salvagnini L3 2 kW Fiberlaser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Var det något speciellt skäl bakom beslutet, till exempel ökad efterfrågan? Räknar ni med att nyanställa personal 2017?

– Vi ansåg att vi måste bli snabbare och mer flexibla i vår produktion för att hänga med. Detta var huvudskälet till investeringen. Vi kommer att anställa en person under 2017, uppger Kullmeks vd Lars Seger för Metal Supply.

Kullmeks kärnverksamhet är plåtbearbetning av olika slag, såsom bockning, stansning, laserskärning, gängning, borrning och svetsning.

– Efter en noggrann utvärdering av teknologi, maskinutförande och totalekonomi valde vi Salvagninis maskin, som ger oss en flexibel tillverkning och möjliggör en användarvänlighet och snabbhet från idè till prototyp samt produktion även vid små serier, säger Lars Seger, som äger Kullmek tillsammans med Thomas Sjöberg.

– Maskinens lättåtkomlighet till växlingsbord och skärhuvud är den bästa på marknaden, fortsätter Lars Seger.

Med den nya patenterade ”Dry cooling head” behövs det varken kvävgas eller vatten för kylning, vilket uppges både ge en lägre gasförbrukning/år samt ökad livslängd för optiken. Linsen är med den nya tekniken elektriskt kyld. Totalt är över 600 system sålda världen över.

Maskinen kan även kompletteras med olika automatiseringar, beroende på varje enskild kunds krav och önskemål och detta kan anpassas i efterhand om kundens kapacitetsbehov ändras.

Anläggningen är levererad och togs i drift i december 2016.

Salvagnini Group konstruerar, bygger och säljer system och maskiner för bearbetning av tunnplåt: stansmaskiner , panelbockningsmaskiner, kantpressar, fiberlaserskärmaskiner, FMS linjer, automatisk lager-torn och programvara. Det svenska kontoret är baserat i Värnamo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094