23948sdkhjf

Kulverket i Forsbacka säljs

Det nybildade bolaget Forsbacka Kulverk tar över verksamheten.
Ovako har tecknat avtal om att sälja sitt kulverk i Forsbacka i Gävle kommun till nybildade Forsbacka Kulverk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kulverket, som i dag har sex anställda, producerar huvudsakligen malkulor till gruv- och cementindustrin. Den totala produktionsvolymen uppgick 2015 till knappt 4 000 ton. Enligt avtalet kommer Forsbacka Kulverk att ta över verksamheten från och med den första januari 2017.

– Sedan vårt nedläggningsbeslut av anläggningen i Forsbacka har vi aktivt letat efter en långsiktig ägare för kulverket, med målet att verksamheten ska finnas kvar och ges möjlighet att växa. Vi är därför mycket nöjda att ha kommit överens med Forsbacka Kulverk och deras ägare Damasteel, en lokalt förankrad köpare, som ser stor potential i verksamheten och har en långsiktig plan för driften, säger Rickard Qvarfort, affärsområdeschef Ovako Bar Smebox.

I avtalet ingår också ett femårigt leveransavtal enligt vilket Ovako kommer att leverera 90 procent av kulverkets stålinköp. Ovako får också möjlighet att legovalsa hos Forsbacka Kulverk vid behov.

Den planerade försäljningen är förhandlad enligt medbestämmandelagen (MBL). Övriga delar av anläggningen i Forsbacka kvarstår i Ovakos regi fram till och med den 28 februari 2017 då driften upphör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062