23948sdkhjf

Gnosjöbolaget tar hem rekordorder

Ska leverera ytterligare sex snabbladdare till Clever Sverige.
Gnosjöbaserade Garo har fått sin största enskilda order någonsin från Clever Sverige. Ytterligare sex snabbladdare ska levereras under våren 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Clever Sverige, som ägs av Öresundskraft, Jämtkraft och Tekniska verken i Linköping, har sedan tidigare 15 snabbladdare från Garo i drift och ytterligare två kommer att installeras inom kort. Utöver det har man nu köpt in ytterligare sex snabbladdare i en enskild beställning som levereras under vintern.

– Just nu köper vi mycket från Garo. Vi har goda erfarenheter av Garos produkter, de är både stabila och driftsäkra. De har även en väl utvecklad organisation för service och underhåll, säger Christer Nilsson, produktionschef på Clever Sverige.

Var laddarna kommer att placeras är inte klart. Avtal med markägarna ska färdigställas innan det blir offentligt.

– Vår bedömning är att försäljningen av eldrivna fordon kommer att öka framöver, vilket är huvudskälet till att vi satsar hårt på snabbladdning, säger Christer Nilsson.

– Detta är en viktig order för Garo som läggs till de tidigare vi levererat till både Clever Sverige och till deras ägare. Vår styrka är att vi kan leverera kvalitet inom en rad olika affärsområden. Att de väljer oss som leverantör indikerar att vi är en trygg och stabil partner, säger Reine Lönn, ansvarig för affärsområdet laddinfrastruktur på Garo.

Garo bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen.

Koncernen omsätter cirka 550 miljoner kronor och har cirka 260 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens lista för mindre bolag, small cap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078