23948sdkhjf

60 tjänster försvinner

Effektiviteten måste förbättras för att nå uthållig lönsamhet.
Green Cargo växlar upp arbetet med att förbättra effektiviteten för att nå uthållig lönsamhet. I onsdags informerades de anställda om de planerade förändringarna och att de även innebär en reducering av cirka 60 tjänster. Fackliga förhandlingar har inletts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget uppger samtidigt att transportvolymer och omsättning ökar vilket bekräftar att företaget är på rätt väg i sin tillväxtstrategi.

Under 2017 har företaget för avsikt att flytta huvudkontoret från Solna till Green Cargo Center i Hallsberg, där de har sitt operativa center vid Sveriges största rangerbangård.

– Med en effektivare organisation kan vi stärka vår leveransförmåga och bättre nyttja våra kompetenser och resurser. Vi ökar förmågan att vara en pålitlig, säker och hållbar transportpartner till våra kunder, säger Green Cargos vd Jan Kilström.

Green Cargo är verksamt inom järnvägslogistik. Bolaget har cirka 2 000 anställda, 400 lok och 5 000 vagnar. Green Cargos lokförare kör nästan 400 godståg per dygn i Sverige. Det motsvarar cirka 10 000 lastbilstransporter eller en karavan med lastbilar som är över 30 mil lång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078