23948sdkhjf

Industriföretag investerar i kantpress

Tredje pressen som bolaget investerar i. Den har mycket låga driftskostnader och en tyst gång.
Skarabaserade Grönlunds Plåt har investerat i ytterligare en servoelektrisk kantpress från Din Maskin och SafanDarley. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är den tredje servoelektriska kantpressen Grönlunds investerar i. Kantpressen har mycket låga driftskostnader och mycket hög driftsäkerhet samt har en tyst gång, vilket uppskattas av operatörerna, säger delägaren Lars Nystedt.

Kantpressen E-Brake från SafanDarley som Grönlunds Plåt har beställt är en 150 tons, 3 meters maskin. Maskinen är utrustad med ett 5-axligt bakre anslag. Den har en servoelektriskt driven pressbalk med en noggrannhet som beskriv som extrem. De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Viktigt att nämna är att en E-Brake är fri från hydraulolja genom servodriften.

Grönlunds Plåt har anor sedan 1800-talet. Idag är företaget en modern plåtbearbetare som huvudsakligen sysslar med legoarbeten inom tunnplåt. Under de senaste åren har de nästan dubblerat sin produktionsyta till cirka 9 000 kvadratmeter. Verkstaden är utrustad med allt som behövs för en effektiv tunnplåtsbearbetning. Allt från stansning och bockning till svetsning och pulverlackning samt slutligen montering och leverans.

Hos Grönlunds stansas, laserskärs och bockas plåten av moderna maskiner från bland annat Prima Power. Specialiteten är tunnplåt upp till 6 mm. Maskinparken består bland annat av Prima Powers stans med vinkelsax, kombilaser samt bockautomat. De har även en robotiserad kantpress som kompletteras med manuella kantpressar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109