23948sdkhjf

Fick besök av kända robotforskare

Danica Kragic Jensfelt och Erik Billing föreläste hos Elektroautomatik i Göteborg respektive Skövde.
Enligt tradition bjuder Elektroautomatik in sina kunder till frukostmöte under vår och höst. I november var det dags igen och denna gången var de framgångsrika robotforskarna Danica Kragic Jensfelt och Erik Billing inbjudna som föreläsare i Göteborg respektive Skövde. Det framgår av ett pressmeddelande.

– De båda pratade om interaktionen mellan robotar och människor och vad vi kan komma att få se av robotar och automation i framtiden. Ämnet är otroligt intressant och högaktuellt för oss. Det är viktigt att vi hänger med i en bransch som ständigt är i utveckling, säger Elektroautomatiks vd Jonas Kjellberg.

På eventen var även ABB:s kollaborativa kändisrobot YuMi på besök. Precis som vid tidigare visningar av YuMi var roboten ett populärt inslag. YuMi betyder ”you and me” – samarbete mellan människa och robot med oändliga möjligheter.

Danica Kragic Jensfelt är professor på KTH och en av Sveriges ledande robotforskare. Hon leder Centrum för autonoma system, vilket är KTH:s forskningscentrum inom robotik. I somras var hon sommarpratare i P1 där hon bland annat pratade om robotars begränsningar och möjligheter.

Erik Billing är lektor och robotforskare vid Högskolan i Skövde. Hans forskning handlar om robotars inlärning och interaktionen mellan människor och robotar.

Elektroautomatik grundades i Skövde 1965. Då var det en liten verksamhet med inriktning på konsultation inom el- och styrteknik. Idag ett större företag med fokus på att leverera lösningar inom industriautomation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.72