23948sdkhjf

Ställdonsproducenten ökar intäkterna rejält

Växer bra i Europa och nu bygger bolaget ut lokalerna och anställer mer personal.
Den danska ställdonstillverkaren Linak ökade intäkterna ned nio procent under det brutna räkenskapsåret 2015/2016. Intäkterna steg till 3.211 miljarder danska kronor (2.950).

Tillväxten uppges ha kommit från den europeiska marknaden. Däremot noterades en avmattning av aktiviteten i Kina.

Under de senaste tre åren har bolaget investerat över 100 miljoner danska kronor i robotteknologi och det fortsätter bolaget med.

– Vi fortsätter att investera i robotteknologi både i Danmark och USA för att upprätthålla vår konkurrenskraft gentemot konkurrenter som producerar i lågprisländer, skriver bolaget.

Sedan finanskrisen har bolaget mer än fördubblat antalet anställda inom forskning och utveckling. Ett nytt utvecklingskoncept har också inneburit att nya produkter kommer ut på marknaden snabbare.

Under innevarande år har bolaget börjat bygga en ny facilitet på 14 000 kvadratmeter som ska stå klar för inflyttning nästa år.

– Vi planerar att tillföra ytterligare 7 500 kvadratmeter till vår nuvarande byggnad i Louisville i Kentucky i USA, skriver bolaget vidare.

I danska Guderup ska antalet anställda öka rejält - för närvarande finns där 19 lediga tjänster.

Resultatet förväntas förbättras 2016/2017.

Linak producerar linjära ställdon. Huvudkontoret ligger i Guderup, Danmark. Bolaget har cirka 2 000 anställda i 35 länder.

Ett ställdon (ibland kallad aktuator efter engelskans actuator) är en anordning som används för att styra en mekanism eller mekaniskt system. Ställdonet styrs av en signal och omvandlar denna signal till en mekanisk rörelse eller en annan fysikalisk effekt.

Bolaget har fler än 7 000 artiklar inom ställdonssystem. Sortimentet omfattar ställdon, lyftpelare, styrenheter, kontroller och tillbehör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.085