23948sdkhjf

Bjässen från Smålandsstenar tar hem stororder

Ska förse Martin & Serveras lager på 36 000 kvadratmeter i Enköping med lagerinredning.
Livsmedelsgrossisten Martin & Servera bygger just nu en så kallad klimatsmart anläggning. Denna gång ett 36 000 kvadratmeter stort lager i Enköping. Lagerinredningen till de cirka 37 000 pallplatserna levereras av EAB i Smålandsstenar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har gjort en strukturell förändring genom att slå samman våra tidigare lager i Västerås och Årsta till ett större lager i Enköping. Framöver kommer vi därmed att ha lager i Halmstad, Norrköping, Umeå och Enköping, säger Anders Agerberg, projektledare på Martin & Servera.

– Vi väljer leverantörer utifrån ett långsiktigt perspektiv och har därför valt EAB till vårt lager i Enköping. De levererade lagerinredning till vår största anläggning i Halmstad 2007 och vi har bara positiva erfarenheter av dem från det projektet. För oss är det viktigt att ha en leverantör som håller hög kvalitet genom hela kedjan. EAB är en svensk tillverkare med lagerinredningslösningar som är robusta, säkra och kompatibla med våra tidigare system, vilket, tillsammans med priset, varit avgörande då vi valde dem även för Enköpingsprojektet, fortsätter Anders Agerberg.

– Det känns väldigt bra att vi fick nytt förtroende från Martin & Servera och ett bevis på att vi gjorde ett bra projekt i Halmstad. Vi håller på med montaget nu och det rör sig om totalt 37 000 pallplatser; 12 000 i fryslager, 8 000 i kyllager och 17 000 i varmlager, säger Björn Jonsson, säljare och projektledare på EAB.

Anläggningen i Enköping ska vara inflyttningsklar i januari 2017.

EAB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Holland och Kanada. Stålbyggnader och portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. EAB:s lagerinredningssystem säljs över hela världen.

EAB är ett familjeägt företag med 215 anställda och en omsättning på cirka 690 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11