23948sdkhjf

Nya jobb när Landskronaföretag växlar upp

Bolaget lägger ned sin anläggning i Schweiz och flyttar verksamheten till bland annat Landskrona.
Nyanställningar i Landskrona ligger i potten när Swep stänger anläggningen i Schweiz. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Hur många personer tror du ni kommer att anställa i Landskrona?

– Vi kommer att anställa runt 15-20 personer, uppger Lisa Loman, Art Director på Swep, för Metal Supply.

Det är 37 anställda som berörs när Swep i början av nästa år lägger ner sin anläggning i Tentlingen, Schweiz och flyttar produktion till sina fabriker i Slovakien och i Landskrona.

Swep har funnits 30 år som industriföretag på Bävergatan i Landskrona.

Här tillverkas kompaktlödda plattvärmeväxlare i olika storlekar. Och det är allt från mindre som massproduceras i tusental till större som skräddarsys efter kundens beställning.

Produkter som behövs för effektiv värmeöverföring i gaspannor, luftkonditionering, fjärrvärme, fjärrkyla och värmepumpar, för att nämna några exempel.

Bolaget har också ett samarbete med bemanningsföretag som anställer personal som efter inköring och internutbildning kan erbjudas anställning av Swep.

I dag har Swep 190 anställda på fabrikssidan och 130 inom övriga delar. Företaget räknar även med att behöva nyanställa i egen regi för att klara en ökad produktion.

Förutom Schweiz har företaget fabriker i Kina, Malaysia och USA.

Swep ägs sedan länge av Dover Corporation som finns på den amerikanska börsen. Den globala koncernen äger 35 olika industriföretag och omsätter flera miljarder dollar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093