23948sdkhjf

Tillverkaren gör maskininvesteringar

Köper in en ny kantpress - bland kunderna finns Volvo, Scania och Alfa Laval.
Företaget Stans & Press i Olofström, baserade i samhället Vilshult en mil norr om Olofström, har investerat i en ny kantpress. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är en 8-axlig maskin med touchkontroll utrustad med ett produktivitetspaket som gör kantpressen till en mycket effektiv och snabbarbetad maskin.

– I processen redan när ämnet skärs i lasern, så ligger parametrarna klara och hänsyn har redan där tagits till hur många bockningar som ska göras senare på detaljen. Dessa beräkningar är ju olika beroende på plåtgrovlek och material med mera. Programmet visar vilka bockverktyg som ska användas, och var de ska sitta och i vilken ordning de olika vinklarna ska bockas, säger operatören Lars Ryberg.

Det uppges ha förenklat processen väldigt mycket. Den nya kantpressen beskrivs som lika enkel och smidig som den lilla som bolaget har sedan tidigare men kan ta mycket större detaljer.

– Den här är utrustad med en ljusridå för taktkörning vilket innebär att så fort ämnet lämnar verktyget är den redo för att ta emot nästa bit som skall bockas. Detta utan att man behöver trycka på pedalen med foten. Innebörden blir en ökad produktivitet och smidighet, säger Lars Rydberg.

På orten bor runt 300 personer. Med sina 70 anställda i verkstadsföretaget är man dominerande på orten, men det är inte enbart i det lilla samhället man är stora. Företaget har stora kunder som Volvo, Scania, Alfa Laval och flera av de största industrijättarna. Men även små och medelstora uppdragsgivare har upptäckt vad bolaget erbjuder i Blekinge. Stans & Press har även en fabrik i Kallinge som jobbar med vattenskärning och en i Blomstermåla som jobbar med laserskärning och bockning. Uppdragen förläggs där det gagnar kunderna bäst.

I lokalerna laserskär, gradar, bockar, slipar, trumlar, borrar, gängar, monteras och förädlas ett par tusen ton plåt årligen. Inom företaget finns sex laserskärmaskiner och åtta kantpressar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078