23948sdkhjf

Industribolaget blir uppköpt

Köparen stärker positionen som leverantör av lösningar kring rörelser och vibrationer i rörsystem.
Teddington har förvärvat Södertäljebaserade Bertil Östbo. Bertil Östbo blir ett helägt dotterbolag till Teddington. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bertil Östbo grundades 1954 och de första decennierna var huvudverksamheten tryckkärl för pannor, värmeväxlare och likartade produkter. Under 60-talet inleddes ett samarbete med tyska företaget Lisega, då ett litet tvåmansbolag; i dag en stor aktör inom rörupphängningar med över 1 200 anställda och fabriker i ett flertal länder.

Förvärvet stärker Teddingtons position som leverantör av lösningar kring rörelser och vibrationer i rörsystem inom framför allt värme-, kraft-, kemi- och läkemedelsproduktion, men även inom övrig processindustri.

Teddington har sedan starten 1963, försett den nordiska marknaden med tekniska industriprodukter. Kontoret ligger i Länna, cirka 2 mil söder om Stockholm, där de även har lager, serviceverkstad samt mät- och kalibreringslaboratorier.

Bertil Östbo representerar olika utländska, främst tyska och österrikiska, firmor och säljer deras produkter samt bistår med teknisk rådgivning. Företaget har specialiserat sig på rörupphängningar till kraftverk och processindustri, överallt där ledningar rör sig. Stora pumpar och filter är ytterligare produkter i sortimentet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062