23948sdkhjf

Volvo Cars utlovar kortare leveranstider

Ska kunna klara en leveranstid på två, tre veckor i Sverige.
Volvo Cars har anställt en ny produktionschef och vd Håkan Samuelsson lovar kortare leveranstider och bättre kvalitet.

– I Sverige ska vi kunna klara en leveranstid på två, tre veckor, sade Samuelsson när han intervjuades på Stora Bildagen rapporterar Dagens Industri.

Volvos vd Håkan Samuelsson var en av många talare från bilbranschen när tidningen arrangerade Stora Bildagen på Clarion Hotel vid Arlanda norr om Stockholm.

Trots att Samuelsson kunde redovisa fina försäljningssiffror för Volvo hittills i år, rekordvinst och en förstärkt kassa med tre miljarder kronor handlade mycket om Volvos problem det senaste halvåret. Bolaget har långa leveranstider på sina nya bilar och Volvo har fått ett par tuffa kvalitetsbetyg i USA.

Volvo tar allvarligt på rapporterna från kvalitetsundersökningarna i USA men tror att det har att göra med tidiga XC90-bilar som lanserades till väldigt krävande bilköpare.

Bolaget har tillsatt en ny produktionschef som inför nya rutiner i fabriken i Torslanda. Enligt Håkan Samuelsson finns en plan för hur produktionen ska förbättras under det kommande halvåret. Vissa problem har också att göra med den stora efterfrågan på XC90 där Volvo hittills i år byggt och sålt 115 000 bilar.

Utvecklingschefen Peter Mertens slutade nyligen men Samuelsson letar internt efter en ersättare och hoppas kunna presentera en ny utvecklingschef före årsskiftet. Samuelsson menade också att Volvo borde vara smickrat över att ett företag som Audi värvar sin utvecklingschef från Sverige.

Volvochefen menade också att varken Brexit eller valet av Donald Trump som president i USA ska få någon omedelbar påverkan på Volvos lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078