23948sdkhjf

Här är Sveriges mest sålda bil

Totalt har marknadsledaren Volvo Cars tre modeller bland de fem mest sålda bilarna i november.
Bilsverige har fått en ny listetta. Det är Volvo S60/V60 som seglar upp överst på registreringstoppen med 2 414 bilar. Totalt har marknadsledaren Volvo Cars Sverige tre modeller bland de fem mest sålda bilarna i november. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har fått en väldigt fin bredd i försäljningen av våra modeller. Att Volvo S60 och V60 kliver upp på ledarplats kan vi till stor del tacka våra privatbilskunder för. Många av dem har insett värdet i att gå upp en storlek i bil. Dessutom är en stor andel av dem Volvoägare för första gången, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Cars Sverige.

- Vi ser också ett ökat och välförtjänt intresse för V60 Cross Country. Fler och fler kunder hittar till denna version Volvo V60.

I dag presenterade branschorganisationen Bil Sweden november månads registreringsstatistik. Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het och går mot ett rekordår.

Volvo S60/V60 toppar statistiken med 2 414 registrerade bilar. Det är en ökning med 54,7 procent jämfört med samma period förra året. På tredjeplatsen återfinns Volvo XC60 med 1 976 registreringar, också den en av årets storsäljare. Femma är Volvo V40 med 1 012 registreringar. Volvo V70/XC70/S90/V90 har 865 registreringar och återfinns på sjätteplatsen, där Volvo V90 dominerar. Under november registrerades också 343 Volvo XC90.

Marknadsandelen för Volvo Cars Sverige ligger för perioden på 20,8 procent.

- Nu har vi en månad kvar på året och fortsättningen ser mycket bra ut. Intresset för våra modeller är stort och orderandelen för nya Volvo V90 ligger högt. Nu finns också V90 Cross Country med i bilden. Detta samtidigt som våra andra modeller säljer fantastiskt bra, säger Jessica Span.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126