23948sdkhjf

Här är Atlas Copcos nya gruvchef

Veteranen Helena Hedblom tar över rodret från årsskiftet.
Atlas Copco har utnämnt Helena Hedblom till chef för affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik från den 1 januari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hon är för närvarande chef för divisionen Rock Drilling Tools inom samma affärsområde. Helena Hedblom kommer att ingå i Atlas Copcos ledningsgrupp.

– Helena är en framgångsrik ledare med en gedigen kunskap om gruvindustrin, säger Ronnie Leten, vd och koncernchef för Atlas Copco-gruppen.

– Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta utveckla affärsområdet och skapa en ännu starkare global position, menar han.

Helena Hedblom började sin Atlas Copco-karriär år 2000 som chef för materialutveckling inom forskning och utveckling på divisionen Rock Drilling Tools i Fagersta. Hon har därefter haft olika positioner inklusive att effektivisera produktutvecklings-processen och som chef för utvecklingsavdelningen inom divisionen. Innan hon blev chef för Rock Drilling Tools-divisionen 2013 var hon chef för produktbolaget Atlas Copco Secoroc.

Helena Hedblom, född 1973, är svensk medborgare. Hon har en civilingenjörsexamen i materialteknologi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hon kommer att vara baserad i Örebro. Hon ersätter Johan Halling som går i pension.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094