23948sdkhjf

Skövdebolaget investerar och anställer

Dubblar investeringstakten tre år i rad jämfört med normal nivå.
Skövdebaserade CEJN bygger ut, satsar på ny maskinteknik och kommer att anställa fler. Det rapporterar Skaraborgs-Allehanda.

– Vi dubblar vår investeringstakt tre år i rad, jämfört med normal nivå, säger Marcus Allerbjer, vd och koncernchef, till tidningen.

Företaget som grundades i Igelstorp 1955, och som tillverkar olika typer av snabbkopplingar, växer nu ytterligare.

Vd:n och koncernchefen Marcus Allerbjer berättar att man bygger ut för att kunna ha ett större lager av stångmaterial och samtidigt investerar man i ny teknik, både i Skövde och i produktionsanläggningen i Lönsboda i Skåne.

I Skåne har bolaget en äldre maskinpark och det börjar bli svårt att hitta både kompetens, reservdelar och service. Nu investerar CEJN i nya maskiner både där och i Skövde.

– Kunder och nya applikationer ställer högre krav på våra produkter och då behövs mer avancerade maskiner och vi kommer att investera ganska mycket. Jag avslöjar inga summor men vi kommer att dubbla vår investeringstakt tre år i rad, jämfört med normal nivå, säger Marcus Allerbjer till tidningen.

Man har redan anställt två operatörer och kommer att anställa en handfull till.

På produktutvecklingssidan satsar företaget också, och där har man nyligen utökat med sex personer.

CEJN driver projekt med både Chalmers och Högskolan i Skövde när det gäller robotteknik och interaktion mellan människa och robot. Bland annat det kräver att företaget ligger i framkant när det gäller teknik.

CEJN har totalt 550 anställda varav 300 i Skövde. De har fem produktionsanläggningar i Sverige, Brasilien, Kina och USA.

Bolaget är verksamt inom produktutvecking, produktion och marknadsföring av snabbkopplingar för tryckluft, hydraulik och vätskor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.171