23948sdkhjf

Industrigruppen gör skifte på tronen

Axel Johnson har fler än 90 företag i gruppen och drygt 2 600 anställda.
Axel Johnson Internationals styrelse utsåg på onsdagen Martin Malmvik till ny vd och koncernchef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Malmvik har närmast haft rollen som vd för AxLoad, den största affärsgruppen inom Axel Johnson International. Han har varit anställd i Axel Johnson International sedan 2009 som vd för AxLoad. Han är också medlem i koncernens ledningsgrupp.

- Martin har mycket god kunskap och erfarenhet av Axel Johnson Internationals olika verksamhetsområden. Han har med framgång lett affärsgruppen AxLoad till en marknadsledande position i Europa inom tunga lyft och lastsäkring för industrin. Martin är en respekterad och kunnig chef som framgångsrikt kommer att kunna leda Axel Johnson Internationals fortsatta expansion, säger Paul Schrotti, Axel Johnson Internationals styrelseordförande.

- Jag ser mycket fram emot att tillsammans med mina kollegor få bidra till den fortsatta utvecklingen av Axel Johnson International. Vi har alla förutsättningar på plats för en fortsatt tillväxt samtidigt som vi behåller vår decentraliserade organisation och våra nära kundrelationer. Det ska bli roligt att tillsammans med vår styrelse och mina kollegor förverkliga dessa strategier, säger Martin Malmvik, vd och koncernchef för Axel Johnson International.

Affärsgruppen AxLoads finanschef, Ola Karlsson, tar tills vidare över som tillförordnad vd för AxLoad.

Axel Johnson International är en privatägd industrigrupp som erbjuder långsiktiga tillväxt- och utvecklingsmöjligheter för industriföretag. Fler än 90 företag ingår i gruppen.

Tjänsterna omfattar teknikdistribution, underhålls- och supporttjänster samt kundanpassade tekniklösningar. Koncernen har 2 640 anställda och verksamhet i mer än 25 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109