23948sdkhjf

Ökat intresse för elcyklar skapar arbetstillfällen

Försäljningen av elcyklar rekordökar i Sverige och Cycleurope anställer mer personal i Varberg.
Ett kraftigt ökat intresse för elcyklar i Sverige innebär ökad elcykelproduktion och fler arbetstillfällen på Cycleuropes fabrik i Varberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är oklart kring vad det kan komma att handla om i antal arbetstillfällen. Det beror helt på hur elcykelmarknaden fortsätter att utveckla sig. I ett uppstartläge så handlar det om att vi kompetensutvecklat befintlig personal och att vi ökat med några tjänster när det gäller logistik/lagerhantering/distribution, uppger Johanna Smedberg, marknadschef på Cycleurope Sverige, för Metal Supply.

Intresset för elcyklar har tagit rejäl fart i Sverige. Försäljningen rekordökar och enligt en Sifo-undersökning kan hela 36 procent i dag tänka sig att köpa en elcykel.

– Elcykeln innebär en ny mobilitetslösning som förenklar och förbättrar människors vardagsvanor. Nu står elcykeln inför sitt genombrott och då är det hög tid att vi växlar upp produktionen i Sverige, i en tid när många andra flyttar utomlands, säger Tony Grimaldi, vd och koncernchef för Cycleuropekoncernen.

Cycleurope uppger också att de blir den enda större aktören på den inhemska elcykelmarknaden som har produktion inom landets gränser.

– Det finns ett stort värde i att starta produktion i Sverige. Vi höjer vår kompetens och ökar närheten till cyklisten och cykelfackhandlarna som säljer våra produkter. Det innebär snabbare feedback på våra elcyklar, vilket är oerhört värdefullt eftersom vi strävar efter högsta kvalitet och servicegrad. Målet är att skapa ett kunskapskluster för elcyklar och Europas mest effektiva anläggning i sitt slag, säger Tony Grimaldi.

Under 2017 räknar Cycleurope med att tillverka 8 000 elcyklar av de egna varumärkena Crescent och Monark i Varberg, men målsättningen är att det ska bli ännu fler på sikt. Försäljningen av elcyklar ökade i fjol från 30 000 till 45 000. I dag står elcyklar för cirka sju procent av den svenska marknaden.

– Vi är fortfarande en bit efter många andra europeiska länder – med marknadsandelar på omkring 15-20 procent. Men vi tror att försäljningen kommer att öka rejält de kommande åren, och vi rustar redan nu för en sådan utveckling, säger Tony Grimaldi.

En viktig del av satsningen är också att fortsätta arbetet med att utveckla nya Crescent- och Monarkmodeller med det egna elcykelsystemet EGOING. All utveckling av elcyklar för den svenska marknaden sker på fabriken i Varberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109