23948sdkhjf

Legotillverkare investerar för sex miljoner

Finanskrisen 2008 slog hårt mot bolaget - nu köper de in maskiner igen.
Torshällaföretaget PNM Plåt har investerat i tre nya maskiner.

De maskiner som köpts in är en HAAS EC-400PP, en HAAS EC–30SSY och en WENZLER LH87. Det är en ny mätmaskin, en fleroperationsmaskin och en cnc-svarv. Den totala investeringen uppgår till sex miljoner kronor. Det uppger Mikael Lindh, vice vd och marknadschef på PNM Plåt, för Metal Supply.

Dessa ska innebära att företaget kan tillverka mer avancerade produkter. Det handlar bland annat om en fästanordning för skopor på grävmaskiner som levereras till en helt ny kund.

– Vi måste ligga i framkant gällande teknik för att kunna vara med att konkurrera på en hård marknad, säger Mikael Lindh.

Finanskrisen 2008 slog hårt mot bolaget som hade gjort stora investeringar precis innan den globala krisen bröt ut. Nu investerar de igen för första gången sedan 2008.

Företaget sysslar med legotillverkning vilket innebär att det tillverkar och bearbetar produkter på uppdrag av andra företag.

Företagets vd och grundare Osmo Uusikartano är sedan förra hösten ensam ägare.

PNM Plåt byter torsdag den 1 december namn till PNM Pro. Orsaken är bland annat att det nya namnet är mer gångbart internationellt.

Antalet anställda har ökat från drygt 30 förra året till 43 i dag. Bland annat har en kvalitetstekniker anställts. Bland kunderna finns Green Cargo och Volvo CE i Eskilstuna. PNM tillverkar reservdelar till Volvo VCE. Cirka 60 procent av omsättningen utgörs av export till Polen, Spanien, Belgien och Frankrike.

Bolaget har budgeterat för att öka omsättningen med minst 10 procent per år framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063