23948sdkhjf

Maskintillverkare varslar 25 anställda

Hård prispress tvingar bolaget att flytta produktion från Malmö till Polen.
25 tjänster riskerar att försvinna när Scan Coin flyttar sin produktion från Malmö till Polen. Av de omkring 95 anställda i Malmö har företaget lagt ett varsel om 25 tjänster. Flytten väntas genomföras nästa år. Det rapporterar 8till5.

Scan Coin tillverkar maskiner för kontanthantering av mynt och sedlar. De senaste åren har företaget noterat en stark prispress. Flera nya aktörer har tillkommit från såväl Europa och Asien. Nu anses situationen vara ohållbar.

Därför flyttas produktionen från Malmö till Poznan i Polen där Scan Coins amerikanska ägare, Souzohapp, har en anläggning.

Planen är att genomföra flytten under det första halvåret nästa år.

– Tyvärr är det så. Vi har funnits i 50 år och det här beslutet känns såklart inte alls roligt. Under årens lopp har vi fått hitta lösningar för att vi ska bibehålla vår position på marknaden. Men vi ser att produktionstimmarna i Malmö har gått ner väsentligt, säger Alexander Bucur, vd för Scan Coin, till affärssajten.

Det är inte bara montörer som påverkas bland de 25 tjänsterna utan även tjänstemän.

Med flytten hoppas företaget kunna få en effektivare produktion och lägre lönekostnader. Samtidigt behåller man sin utvecklingsavdelning i Malmö, samt supportfunktioner som bland annat ekonomi, administration och viss försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063