23948sdkhjf

Roboten som tvättar flygplanet snabbare

Aerowash har utvecklat en produktportfölj med automatiserade tvättrobotar.
Aerowash har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som uppges förkorta tvättprocessen med upp till 60 procent vilket ska generera besparingar för flygbolag och flygplatser. Det framgår av ett pressmeddelande.

I nuläget tvättas de allra flesta flygplan manuellt. Den underliggande marknaden växer och antalet flygplan i trafik bedöms att fördubblas de närmaste 20 åren. Marknadstillväxten och den ökade flygtrafiken skapar incitament för flygbolagen att effektivisera service och underhållsprocesser mellan flygningar.

Dotterbolaget NAS Services har sedan 2009 ett servicekontrakt med Finnair avseende tvätt av Finnairs flotta. Det nära samarbetet med Finnair har inneburit att bolaget kontinuerligt utvecklat produkten vilket har medfört en anpassning av bolagets produkter till marknadens behov.

För att ta tillvara på de affärsmöjligheter som har skapats till följd av det tydliga underliggande behovet för bolagets lösningar har styrelsen beslutat att genomföra en nyemission i samband med listning av bolagets aktie på First North. Genom den förestående nyemissionen tillförs bolaget 6 miljoner kronor. Emissionslikviden kommer i prioritetsordning att användas till:

* Ökad marknadsbearbetning
* Stärka bolagets kapitalbas
* Produktutveckling
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.297