23948sdkhjf

Bosch Rexroths förvärv av Hägglunds Drives klart

Den 17 december blev Bosch Rexroth och Ratos klar med förvärvet av Hägglunds Drives. Genom samgåendet stärker bolagen sin ställning som ledande leverantör av industrihydraulik.
– Tillsammans med Bosch Rexroth kan vi nu öka vårt fokus på kompletta systemleveranser inom flera av våra befintliga segment. Vi kommer även att vidareutveckla våra leveranser av drivsystem mot nya intressanta segment som förnybar energiproduktion . Detta kombinerat med Bosch Rexroths starka position på vissa marknader där vi inte är representerade idag gör att vi har goda förutsättningar för fortsatt tillväxt, säger Per Nordgren, vd på Hägglunds Drives.

Bosch Rexroth levererar idag flertalet hydraullösningar för industriella och mobila applikationer och med köpet av Hägglunds Drives stärks och breddas produkt- och tjänsteerbjudandet.

– Det är otroligt positivt för våra kunder att samgåendet nu är klart. Samgåendet med Hägglunds Drives gör att våra kunder får tillgång till marknadens vassaste produktportfölj och tjänsteerbjudande inom industrihydraulik, säger Karl Lindblom, vd på Bosch Rexroth AB.

– På grund av en minimal överlappning i våra produktportföljer kommer sammanslagningen att ge våra kunder möjlighet till ytterligare mervärde i det nya bolaget, värden som varit pådrivande faktorer bakom sammanslagningen. Genom att kombinera resurser och kompetens hos två välkända kvalitetsföretag, Bosch Rexroth och Hägglunds Drives, får våra kunder dessutom tillgång till fördelar som större tillgänglighet, utökad och förbättrad lokal service och en mer omfattande teknisk kunskap i hela vårt internationella nätverk, säger Per Nordgren, VD på Hägglunds Drives.

Källa: Hägglunds Drives
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079