23948sdkhjf

105-åringen besöker sin gamla arbetsplats

På hans tid fanns inga hjälmar och skyddsglasögon. Han hade vaddtussar i öronen.
Olle Östlund är 105 år. Han började arbeta på Sandvik 1948 och gick i pension 1976. Under alla år arbetade han i Sandviken med färdigställning av ämnen och stång. I oktober besökte han sin gamla arbetsplats igen – 40 år efter pensioneringen.

Olle beskrivs som en utomordentligt pigg 105-åring som bor själv i lägenhet och cyklar några kilometer varje dag. När han nyligen träffade på en tidigare kollega nämnde han att han gärna skulle vilja besöka sin gamla arbetsplats och se hur den ser ut i dag. Petra Einarsson, chef för affärsområde Sandvik Materials Technology, fick nys om det och ett besök arrangerades.

– Jag har inte varit hit sedan jag slutade och än så länge känner jag inte igen någonting. Allting är annorlunda, sade Olle Östlund i början av besöket.

Säkerhetsgenomgången är betydligt mer utförlig nu än förr och skyddsutrustningen var också en nyhet för Olle.

– Vi hade vaddtussar i öronen när det behövdes, men inte hjälm och inte glasögon heller, berättar Olle.

Efter rundturen i produktionen tittade Olle på gamla bilder av arbetsplatsen. Tidigare kollegan Anders Aspgren, som arbetar kvar inom produktionsteknik, delade några minnen.

– Jag jobbade här med dig 1973, då riktade jag stång som du skulle syna sedan, minns Anders Aspgren.

Olle Östlund tyckte att det var svårt att förstå hur mycket som har förändrats.

– Allt är nytt eller har bytt plats, det är verkligen helt otroligt att se och roligt att få uppleva, sade han och var mycket nöjd med besöket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141