23948sdkhjf

Gnosjöbolaget fördubblar kapaciteten

Ställtiderna har sänkts rejält.
Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, investerar i en lackanläggning och fördubblar kapaciteten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 2 december hålls den officiella invigningen av Troax nya lackanläggning. Den har provkörts och varit i drift sedan en tid tillbaka, och redan nu uppges fördelarna märkas för både kunder och medarbetare.

Med den nya lackanläggningen fördubblar Troax kapaciteten för lackering av nätpaneler, tack vare den nya conveyern med både automatiserat och manuellt på- och avplock av artiklar.

– Med den nya lackanläggningen har vi mer än fördubblat vår kapacitet jämfört med den tidigare, traditionella singelconveyern, säger Christian Höglund, supply chain manager.

Tack vare dubblad kapacitet har företaget skapat kortare ledtider och större flexibilitet.

– Lackanläggningen har uppgraderats rejält, och vi erbjuder nu helt nya möjligheter för våra kunder att sätta sin egen prägel på sina nätpaneler, säger Anders Guhrén, produktionsledare.

Utbyggnaden uppges ha förbättrat samtliga processteg och tack vare snabbare omställning har bolaget nu betydligt kortare ställtider.

– Allt började med att vi såg ett ökat behov och större efterfrågan kring lackering av våra nätpaneler, fortsätter Christian Höglund.

2013 inleddes projekteringen för tillbygget.

Tre år senare, i februari 2016 kunde den 4 100 kvadratmeter stora anläggningen invigas. Ytan hade då mer än fördubblats jämfört med tidigare, och efter att anläggningen optimerats och trimmats in med alla dess funktioner kan den nu invigas också mer formellt.

Med den nya lackanläggningen kan Troax dessutom tillhandahålla olika kulörer på ett smidigare och effektivare sätt.

Troax gör riskfyllda områden och värdefull egendom säkrare med maskinskydd, lagerinredning och förråd av nätpaneler. Bolaget har tre verksamhetsområden: Maskinskydd, Lager och Förråd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078