23948sdkhjf

Mastec bygger tyngre ramverk och tankar i Polen

Ofta plockar bolaget också hem komponenterna och fortsätter att montera i Sverige.
Mastec är verksamt som leverantör till industrin inom bland annat design, konstruktion, skärande bearbetning, plåtbearbetning, svetsning och formsprutning. Företaget har sju enheter i Sverige – två i Partille, två i Ulricehamn och en i vardera Dalstorp, Vaggeryd och Söderköping.

Bolaget har också fabriker i Polen och i Shanghai i Kina. Deras kinesiska fabrik, i Shanghai, blev klar 2006. Anläggningen i polska Mikolow förvärvades under fjolåret.

– I Polen bygger vi framför allt tyngre större ramverk, tankar och sådant som vi svetsar och bearbetar. Men ofta blir det också en kombination, att vi plockar hem komponenterna som tillverkas i Polen och att vi fortsätter att montera enheterna i Sverige, säger Lars Reinholdz, försäljningschef på Mastec.

När det gäller uppdrag har den svenska privatägda industrikoncernen Mastec en blandad kompott.

– Vi är mångt och mycket en kontrakts- och legotillverkare. Enkelt uttryckt är vi en systemleverantör som hjälper våra kunder med deras behov. Det kan vara allt från hjälp med utveckling och produktionsteknik till att tillverka enstaka artiklar i plåt eller plast, säger Lars Reinholdz.

Bolaget har många ben att stå på, men det är ett måste när uppgifterna skiftar så kraftigt. Stora omfattande moduler för internationella bjässar som Atlas Copco och Tetra Pak varvas med exempelvis mindre svetsarbeten på hemmaplan.

– Det är alltid kunden som äger specifikationen eller underlaget. Vi hjälper våra kunder att bli bättre och mer konkurrenskraftiga på deras marknad, betonar Lars Reinholdz.

– Att vi finns i Kina beror på att våra kunder vill ha hjälp på plats. Bland annat hjälper vi Tetra Pak med att bygga deras utrustning i Kina för den asiatiska marknaden, förklarar Lars Reinholdz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078