23948sdkhjf

Grundarsonen tar över på Sitab

Före detta toppar från Sandvik går in i styrelsen.
Grundaren av Sitab lämnar över vd-rollen till sonen Emil Holmström. Samtidigt värvas före detta Sandviktoppar till den nya styrelsen. Det rapporterar Gefle Dagblad.

– En mycket bra och naturlig utveckling, säger grundaren Sten-Åke "Stenna" Holmström.

Verkstadsbolaget Sandvikens Industriteknik AB, Sitab, grundades av Sten-Åke "Stenna" Holmström. Vid senaste stämman togs beslutet att han nu ska fokusera på det strategiska arbetet i styrelsen.

– Fokus ligger nu på en nulägesanalys och att organisera sig i första hand för den svenska marknaden och att kunna bistå processindustrin som pappersindustri, järnverk och stålverk med kunskap, service och reservdelar, säger han till tidningen.

Sitab har 60 anställda på verkstäderna i Sandviken och Söderfors. Senaste bokslutet visar att bolaget hade en omsättning på 52 miljoner kronor och gjorde ett plusresultat på drygt en miljon kronor.

Sitab tillgodoser industrin med specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093