23948sdkhjf

Wibe varslar och säljer ut

Wibe utfärdar varsel och planerar försäljning av affärsområdet Fasta Master för att anpassa sig till vikande konjunktur och efterfrågan.
För att anpassa Wibe efter rådande konjunktur och efterfrågan utfärdar Wibe idag varsel som omfattar 31 arbetstillfällen . Samtidigt tillkännager företaget att man planerar en försäljning av Fasta Master.

Wibe har de senaste månaderna sett en kraftigt vikande efterfrågan på marknaden och har idag informerat om varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist. Detta kommer att beröra 31 arbetstillfällen som idag finns både inom direkt och indirekt personal.

– Orderingången har minskat markant och prognoser visar ett 2009 med fortsatt låg efterfrågan, säger Ulrica Jaråker, personalchef för Wibe. Trots att vi gjort allt vad vi kunnat genom kraftiga neddragningar av visstidsanställda ser vi en fortsatt övertalighet i personal.

De fackliga organisationerna på Wibe är informerade och förhandlingar inleds omgående. Likaså är Arbetsförmedlingen vidtalad och efter jul- och nyårshelgen fortsätter förhandlingarna. Målsättningen är att de personer som berörs ska få besked i januari.

Wibe tillkännager också att företaget har planer på att avyttra Fasta Master som ett steg i renodlingen av kärnverksamheten inom Schneider Electric. Wibes verksamhet inom affärsområde Kabelförläggning kommer från den 1 januari 2009 att integreras i och vara kärnverksamhet inom Schneider Electric-koncernen. Verksamheten Fasta Master passar inte in i övrig verksamhet vilket innebär att synergier med andra verksamhetsområden är starkt begränsade. Wibe anser att mastaffären har god potential att utvecklas i en annan miljö.

– Diskussioner kring försäljning av Fasta Master har pågått under en längre period, säger Claes Anselmsson, vd för Wibe. Vi har idag potentiella köpare som tittar på hur verksamheten skulle kunna bedrivas och utvecklas vidare i deras respektive regi. Wibes målsättning är att utifrån givna villkor skapa de bästa möjliga förutsättningar för alla som berörs, direkt och indirekt, både när det gäller den fortsatta verksamheten inom AB Wibe samt genom avyttringen av Fasta Master. Samtliga medarbetare hos Wibe får idag information om varslet och planerna angående försäljning av Fasta Master.

Källa: Wibe

Om företaget
Wibe tillverkar och säljer kabelförläggning, master och torn och är marknadsledare i Sverige inom både affärsområde Kabelförläggning och Master. Företaget grundades 1929 och har huvudkontor och tillverkning i Mora. Wibe är en av Moras största arbetsgivare med 400 anställda och 750 miljoner kronor i omsättning. Wibe ingår sedan 1999 i den världsomspännande koncernen Schneider Electric. Koncernen, som har sitt huvudsäte i Paris, har över 120 000 anställda och en omsättning på drygt 160 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187