23948sdkhjf

Legotillverkare gör maskininvesteringar

Har köpt in nya formsprutor och en sänkgnist. Totalt har 10 miljoner investerats.
Formteknik i Gislaved gasar på. Bara under det senaste halvåret har bolaget investerat knappt 10 miljoner kronor i bland annat nya maskiner. Det rapporterar Gnosjöregion.se

Formtekniks affärsmodell att kombinera legotillverkning inom formsprutad plast med verktygskonstruktion för produktionen har varit ett lyckat drag.

- Vi har haft en bra utveckling de senaste åren med god lönsamhet. Som det ser ut i dag har vi kapacitet att både öka i omsättning och även att anställa, säger Henrik Bjurestrand, marknadschef.

Under det senaste halvåret har man gjort flera stora maskininvesteringar, bland annat i nya formsprutor och en ny sänkgnist.

Bolaget som bildades 1972 var till en början en renodlad verktygsfirma för formverktyg, men under 90-talet började man med egen plastproduktion med kunder inom bland annat möbelindustri, medicinteknik och automotive.

Kombinationen formsprutning och egen verktygstillverkning beskrivs som ett vinnande koncept. Den nya sänkgnisten, en Agie Charmilles Form 200, kompletterar verktygstillverkningen.

Företaget består av två enheter, Formteknik i Gislaved och Formteknik Väst, och omsätter cirka 75 miljoner kronor. Maskinparken består av 35 formsprutor med mellan 20-400 tons låskraft, varav tre maskiner används i renrum klass 8D.

Nya formsprutor bestyckade med Wemo robot har driftsatts under det senaste halvåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094