23948sdkhjf

Brexit påverkar inte Troax

Ökade vinst, marginal och intäkter i det tredje kvartalet.
Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, fortsatte att ånga på i det tredje kvartalet, enligt delårsrapporten.

Orderingången ökade med 7 procent, eller 9 procent justerat för förvärv och valuta.

Nettoomsättningen steg med 13 procent till 28,8 miljoner euro (25,6). Rörelseresultatet förbättrades till 6,1 miljoner euro (5,4). Rörelsemarginalen ökade till 21,2 procent (21,1).

– Utvecklingen i Kontinentaleuropa och Storbritannien är speciellt positiv. I Storbritannien har vi hittills inte sett någon effekt av Brexit. I Norden har marknadsläget varit lite svagare under de senaste månaderna på maskinskyddssegmentet. Orderstocken vid periodens utgång är på en fortsatt god nivå, säger Troax vd Thomas Widstrand.

– Under kvartalet har resultatet förbättrats, främst på grund av goda försäljningsvolymer, men också för att större delen av uppstartskostnaderna för den nya lacklinan är borta. Marknadssatsningarna fortgår enligt plan. Vi har i år ingen större valutaeffekt i detta kvartal, jämförelsen mot föregående år påverkas endast marginellt, fortsätter Troaxchefen.

Troax gör riskfyllda områden och värdefull egendom säkrare med maskinskydd, lagerinredning och förråd av nätpaneler. Bolaget har tre verksamhetsområden: Maskinskydd, Lager och Förråd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078