23948sdkhjf

Legotillverkare gör stora investeringar i maskiner

Köper in både en kombilaser och en kantpress.
Anderstorps Mekaniska Verkstad investerar i både en kombilaser och en kantpress. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vad är skälet till investeringen?

– Vi har en äldre maskinpark med inte samma konkurrenskraft. Man ska alltid se framåt för att vara intressant på marknaden, uppger vd Gunnel Hellquist för Metal Supply.

Tror du det kan bli aktuellt med nyanställningar med anledning av det här?

– Som det ser ut idag med effektivisering är det inte kalkylerat med nyanställning, men vi får se, uppger Gunnel Hellquist vidare.

Bolaget fokuserar på legotillverkning av plåt och bandjärnsdetaljer och är en av Sveriges ledande specialister inom automatiserad metallbandsbearbetning. Bland kunderna finns några av Sveriges ledande tillverkningsindustrier samt flera stora elgrossister.

Maskinerna som Anderstorps Mekaniska nu investerat i är en SafanDarley E-Brake 100 ton 3 meter samt en Prima Power kombilaser, LPe6f.

– I början av 2015 väcktes tankarna på att investera i en kombinerad stans/fiberlaser och kantpress då vi såg att detta skulle vara en perfekt kombination till våra framgångsrika bandbockningsmaskiner. Vi passade då på att undersöka intresset hos våra befintliga kunder och fick mycket positivt gensvar vilket ledde till att investeringen blev verklighet, säger vd Gunnel Hellqvist.

Prima Powers kombilaser, LPe6f med fiberlaser, kombinerar stans- och lasermaskinens fördelar där man kan stansa, laserskära, forma, gänga samt utföra mindre bocktempo med fiberlaserns energieffektivitet och låga underhållskostnader. Maskinen levereras med Tulus användargränssnitt med effektiv verktygshantering och överblick på sortering, stans och laserprocess. Maskinen hanterar plåtformat 1500x3000mm.

Anderstorps Mekaniska har även valt att utrusta sin kombilaser med en kompakt hanteringsutrustning för automatisk in- och utmatning av plåt.

Det är Värnamobaserade Din Maskin som sålt maskinerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11