23948sdkhjf

Verkstadsbolaget ska dubbla intäkterna

Har växt med så mycket som 25 procent per år de senaste sex åren.
Verkstadsföretaget Bribo Mekaniska växer snabbt och bygger ut lokalerna. Det rapporterar Barometern.

Bolaget tillverkar delar till världens största passagerarflygplan.

En stor del av Bribos försäljning går till flygindustrin och på verkstadsgolvet i Nybro monteras bland annat avfuktare till flygplan.

– Ett stort problem är att vatten tränger in i planen. Det kan samlas flera hundra kilo i ett flygplan och då används våra avfuktare. Bland annat finns de Dreamliner - Boeing 787, säger Tony Rosendahl, vd på Bribo, till tidningen.

Sedan 2007 är Bribo ett dotterbolag till börsnoterade CTT Systems, som arbetar mot flygindustrin och har sitt säte i Nyköping.

– Företaget är vår största kund. De köpte upp Bribo tack vare vår kompetens och att produkterna vi tillverkar har hög kvalitet, säger Tony Rosendahl.

I Nybro tillverkas även lampor till designföretag, tidningsställ i plåt och skyddsplåt till maskiner till företag i regionen.

– De senaste sex åren har försäljningen ökat med cirka 25 procent varje år. Tillväxten har främst varit inom flygindustrin där vi också ser en möjlighet att expandera ännu mer, säger Tony Rosendahl till tidningen.

För fyra år sedan flyttade företaget in i nuvarande lokaler och har nyligen utökat med 3 000 kvadratmeter. I utbyggnaden ryms ett nytt lager och produktionsutrymme. Totalt ligger investeringen på mellan 12 och 16 miljoner.

På företaget arbetar till exempel montörer, svetsare, laser- och bearbetningsoperatörer. På fem år har antalet anställda gått från 14 till 23 anställda och i år har hittills två anställts.

– Det ser ljust ut och det är inte omöjligt att vi kan fördubbla försäljningen på fem år och därmed behöver vi anställa fler, säger Tony Rosendahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094