23948sdkhjf

AQ Segerström & Svensson får ny vd

Ivan Obrovac har tagit över rodret.
Ivan Obrovac är ny vd för AQ Segerström & Svensson. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Han har tidigare haft chefspositioner på både ABB Robotics i Västerås och Volvo CE:s fabrik i Eskilstuna.

AQ Segerström & Svensson är sedan 2009 ett dotterbolag till AQ Group med huvudkontor i Västerås.

AQ Segerström och Svensson finns på tre orter: Eskilstuna, Lyrestad och Pålsboda. Företaget har totalt 270 anställda och omsätter cirka 330 miljoner kronor per år.

I Eskilstuna har bolaget 180 anställda och en produktionsyta på 16 000 kvadratmeter. Verksamheten består av pressning, svetsning och ytbehandling av plåtkomponenter och system.

Kunderna finns i första hand inom svensk fordonsindustri.

Den 54-årige Ivan Obrovac är sedan den 3 oktober vd för AQ Segerström & Svensson. Han är även affärsområdeschef för AQ Groups plåtbearbetning. Det innebär att han basar för sju fabriker i Sverige och fyra i Estland. Affärsområdet har fler än 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor.

– Det första intrycket är att det finns potential till förbättringar och att personalen har en hög motivation vilket är en bra grundförutsättning. Vi lever idag i en tuff och konkurrensutsatt miljö och en av våra framtida utmaningar är att förbättra vår lönsamhet och det kommer vi att göra tillsammans med våra krävande kunder såsom Scania, Volvo med flera, säger han till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109