23948sdkhjf

Legotillverkaren rekordinvesterar

Orderingången ökar och nu efterfrågas maskinoperatörer för omgående anställning.
Den Gnosjöbaserade legotillverkaren Gårö Plåtprodukter flyttar fram positionerna genom sin största investering någonsin. Det rapporterar Gnosjöregion.se

- Med de här investeringarna har vi fått en ännu mer komplett produktionsanläggning här i Gnosjö. Marknaden har högre förväntningar idag på att man ska kunna hantera kortare ledtider och minskade batcher, och det möter vi upp med den här investeringen, säger vd Daniel Petersson.

Det handlar alltså om två omfattande maskinlösningar. Dels en robotcell med verktygsväxling, Amada HG 1003 ARS, som skapar en flexibel automatisering för medel till stora seriestorlekar. Verktyg och gripdon byts helt automatiskt vilket innebär att Gårö nu kan producera flera olika detaljer jämfört med tidigare lösningar.

Med den nya robotcellen reduceras ställtider och man blir mer flexibla att hantera även medelstora serier.

Man har också investerat i en stansmaskin, Amada EM 3612 ZRT, som fått sällskap av den sedvanliga automatiska verktygsväxlingen, men som här också kompletterats med ett höglagersystem och en plockrobot för sortering av stansade detaljer.

- Vi ser en ökad orderingång och flyttar fram våra positioner för att ligga i framkant och vara med i matchen, säger Gårös Pierre Bengtsson.

Familjeföretaget Gårö Plåtprodukter har 100 anställda och omsätter 155 miljoner kronor. Maskinparken omfattar stansning, fiberlaser, bockning, kantpressning och svetsning. Bolaget ombesörjer även ytbehandlingar och har en monteringsavdelning på 3 000 kvadratmeter.

På de olika avdelningarna körs idag både tvåskift och treskift och företaget har rekryteringsbehov av maskinoperatörer för omgående anställning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063