23948sdkhjf

Gnosjöbolag köper in nya maskiner

Tidigare rörlaser har gått dygnet runt. Nya storkunder har kommit till under året.
Luni Metall, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, samlar perforering, rörlaser, robotsvets och plåt under samma tak. Bolaget växer nu vidare med maskininvesteringar och utökad produktionsyta. Det rapporterar Gnosjöregion.se.

- Vi ökar vår produktionsyta med 50 procent, vilket kommer att göra stor skillnad, konstaterar Jakob Danielson, delägare och marknadsansvarig.

Tillbygget på dryga tusen kvadratmeter blev färdigt strax innan semestern - och i slutet av sommaren flyttade den nya rörlasern från Adige in.

- Den rörlaser vi har haft tidigare har gått dygnet runt. Nu har vi investerat i en ny fiberlaser som utöver stål och rostfritt även hanterar mässing och koppar. Dessutom förbrukar den mycket mindre energi vilket gör den mer miljövänlig, säger Lennart Danielson, delägare.

Den nya rörlasern har en ny mätmetod, "Active Scanning", som ökar noggrannheten och åtgärdar problem som alla rörlaserskärare brottas med.

Maskininvesteringarna under det senaste året omfattar även en plåtstans, en kantpress samt svetsar och svetsbord. Under den senaste femårsperioden har man även investerat i nytt kvalitetssystem och certifierat sig i kvalitet och miljö.

- Vi har inte bara ökat i omsättning, vi har också ökat vår lönsamhet successivt. Detta ser ut att bli ett riktigt bra år. Vi har utnyttjat maskinerna mer och kört fler timmar. Vi har också fått in nya stora kunder, och fler kommer in allt eftersom, konstaterar Sven Lagerström.

Luni Metall är en legotillverkare som har kunder inom många branscher, där butiksinredningsföretag fortfarande är den största kundkategorin. Rör ingår i de allra flesta konstruktioner som tillverkas. Bolaget har 20 anställda och omsätter 34 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126