23948sdkhjf

Kanonrapport från Gränges

Integrationen av storförvärvet Noranda i USA går över förväntan.
Gränges slutförde i augusti förvärvet av Norandas verksamhet inom valsad aluminium och för närvarande pågår integrationsarbetet i hög takt.

– Det har hittills gått över förväntan och vi känner oss stärkta i vår uppfattning när det gäller framtida möjligheter och potential i Nordamerika. Inte minst är det viktigt att förvärvet välkomnas av våra kunder. Vi får en tydligare inriktning mot statationära värmeväxlare för främst luftkonditioneringssystem. Denna slutkundsmarknad utgör nu drygt hälften av försäljningen i Nordamerika, och mer än 20 procent av vår totala försäljningsvolym. Vi har haft en bra skjuts i verksamheten under de inledande veckorna då det för årstiden varma vädret inneburit ökad efterfrågan på material till stationära värmeväxlare, säger Gränges vd Johan Menckel.

– Vi har haft en fortsatt mycket bra utveckling under tredje kvartalet både avseende försäljning och resultat. Extra glädjande är att vår nyligen förvärvade verksamhet i USA uppvisade en stark utveckling. Sammantaget ökade försäljningsvolymen med mer än 60 procent under tredje kvartalet, varav ökningen exklusive förvärvet var 6 procent, fortsätter Johan Menckel.

Fortsatt volymökning i Nord- och Sydamerika tillsammans med återhämtningen i Asien bidrog positivt när det gäller material till fordonsindustrin. I Europa ökade försäljningen och Gränges uppger att de fortsatte att ta marknadsandelar.

Gränges rörelseresultat exklusive engångsposter uppgick till 181 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen till 9,7 procent i det tredje kvartalet. Det var klart över marknadens förväntningar.

Nettoomsättningen uppgick till 1.859 miljoner kronor. Under kvartalet levererades 62,8 kiloton aluminiumprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.22