23948sdkhjf

ABB går mot att spara 1,3 miljarder dollar

Har sänkt kostnader med 100 miljoner dollar på tjänstemannasidan.
ABB:s kostnader på tjänstemannasidan följer planen mot besparingar på 1,3 miljarder dollar där de förväntade totala kostnaderna har minskat med 100 miljoner dollar. Det framgår av delårsrapporten.

– Vi har levererat det åttonde kvartalet i följd med marginaltillväxt tack vare vårt fortsatta fokus på genomförande, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

– Under det tredje kvartalet upplevde vi betydande makroekonomiska osäkerheter kring Brexit och det amerikanska presidentvalet, vilket speglas i det låga ordermönstret. Orderingången i Power Grids dämpades ytterligare till följd av kundernas tveksamhet före kapitalmarknadsdagen. Omvandlingen av Power Grids följer dock helt tidsplanen, vilket tydligt framgår av marginaltillväxten på 170 punkter, fortsätter han.

"Den makroekonomiska och geopolitiska utvecklingen signalerar en blandad bild med fortsatt osäkerhet. Vissa makroekonomiska tecken i USA är fortsatt positiva och tillväxten i Kina väntas fortsätta, men i långsammare takt än under 2015. Marknaden påverkas fortfarande av den blygsamma tillväxten och ökade osäkerheten, till exempel Brexit i Europa samt geopolitiska spänningar i olika delar av världen. Oljepriser och valutakurseffekter förväntas fortsätta att påverka företagets resultat", skriver bolaget.

ABB redovisade ett rörelseresultat ("operationellt ebita"), på 1.046 miljoner dollar för det tredje kvartalet (1.081). Intäkterna uppgick till 8.255 miljoner dollar (8.519). Orderingången landade på 7.533 miljoner dollar (8.767).
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141