23948sdkhjf

SKF i linje med förväntan

Kullagerbjässen såg en utmanande marknad för industriverksamheten i kvartalet.
SKF rapporterar en försäljning i det tredje kvartalet på 17,9 miljarder kronor (18,4). Exklusive positiva engångsposter på 380 miljoner kronor uppgick rörelseresultatet till 1 811 miljoner kronor (1.976) och rörelsemarginalen låg på 10,1 procent (10,8).

Justerat för engångsposter var resultatet ungefär som väntat.

Den organiska försäljningen var relativt oförändrad jämfört med förra året, men minskade jämfört med andra kvartalet, vilket överensstämmer med normalt säsongsmönster.

– Vår industriverksamhet genererade en rörelsemarginal exklu­sive engångskostnader på 11,7 procent, vilket visar ett fortsatt mot­ståndskraftigt resultat. Även om minskningstakten i efterfrågan i Nordamerika och Asien har dämpats upplevde vi fortfarande utmanande marknadsförhållanden under det tredje kvartalet, säger vd Alrik Danielson.

Med en rörelsemarginal exklusive engångskostnader på 6,6 procent fortsätter fordonsverksamheten att förbättra sitt resultat, vilket är i linje med målen i det vinstökningsprogram som infördes förra året. Den organiska försäljningen ökade med 4,4 procent under kvartalet jämfört med samma kvartal föregående år, främst beroende på den starka tillväxten i Asien.

Kassaflödet låg på 1 816 miljoner kronor under kvartalet, exklusive effekterna från avyttringar.

– Investeringarna vid våra tillverkningsenheter för sfäriska rul­lager i Göteborg och Flowery Branch framskrider enligt planerna. Liknande teknik och processer ska införas även på andra pro­duktlinjer som del av vår strategi att förbättra flexibiliteten och öka kostnadseffektiviteten i våra fabriker, säger Alrik Danielson.

– När vi nu går in i fjärde kvartalet 2016 förväntas efterfrågan på våra produkter och tjänster att vara relativt oförändrad, såväl sekventiellt som jämfört med samma period föregående år, säger SKF-chefen avslutningsvis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093