23948sdkhjf

Pilarna pekar uppåt för Damstahl

Priserna på rostfritt stål bedöms stiga fjärde kvartalet. EU-besked kan leda till högre nickelpriser.
Damstahl ser ännu inget marknadsmomentum för rostfritt stål men de tidiga indikationerna pekat uppåt. Det framgår av grossistens färska marknadsrapport för oktober.

"Nickelpriset ligger stadigt på över 10 000 USD/ton och priset för krom går upp med 10 procent under fjärde kvartalet. Det är tidiga indikationer på att efterfrågan på råvaror är stark och att de (effektiva) priserna för rostfritt stål kommer att stiga under fjärde kvartalet", skriver Damstahl.

I kontrast till detta, stod det fallande legeringstillägget och rörliga nickelpriset tillsammans med en stagnerande efterfrågan från slutanvändarna, medan lagren av råvaror fortfarande låg på höga nivåer.

Nyheten om att EU-kommissionen överväger att förlänga antidumpningtullen på kallvalsad plåt från Taiwan skulle, tillsammans med den senaste utvecklingen för utbudet av nickel i Indonesien och Filippinerna kunna leda till högre nickelpriser och en lägre framtida import från Taiwan.

Dessutom kommer den förväntade ökningen av legeringstillägget för november och längre leveranstider från verk, i år att förhindra den sedvanliga nedgången på marknaden i slutet av året, bedömer Damstahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093