23948sdkhjf

Bamseorder på maskiner värd över en halv miljard

Valmet, med verksamhet i Göteborg, Karlstad och Sundsvall, ska leverera maskiner för mjukpapperstillverkning.
Valmet har fått en ny stororder. Värdet är över en halv miljard kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets nya hybridteknik för mjukpapperstillverkning – en maskin som kallas Advantage NTT - har tidigare prisats av Handelskammaren.

Nyligen offentliggjorde det italienska företaget Sofidel sina planer att investera i ett helt nytt pappersbruk I Circleville I USA. Valmet har nu fått uppdraget att leverera två Advantage NTT maskiner till det nya bruket.

Tidigare i år köpte Sofidel, som är en av världens ledande mjukpappersproducenter, en likadan maskin till sitt bruk i Polen.

NTT-tekniken är utvecklad i Karlstad. Idag finns fyra maskiner i full produktion medan ytterligare fem tas i drift under 2017-2018.

– Vårt samarbete med Sofidel sträcker sig mer än 20 år tillbaka i tiden. Vi är glada att få fortsätta samarbetet, säger Jan Erikson, global försäljningschef på Valmet.

Valmet utvecklar och levererar processteknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Bolaget har omkring 1 500 anställda i Sverige och har stora produktions- och R&D-enheter i Göteborg, Karlstad och Sundsvall.

Valmets nettoomsättning 2015 var cirka 2,9 miljarder euro. Totalt i världen har bolaget 12 000 anställda och aktien är noterad på Helsingforsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109