23948sdkhjf

ProfilGruppen får order från IKEA värd 350 miljoner

Ordern tillkännagavs på torsdagen. Nu på fredagen kompletterar bolaget med informationen att det är till IKEA som leveranserna ska ske.
ProfilGruppen har fått en stororder. Avtalet omfattar leveranser av färdigförpackade inredningsdetaljer till IKEA baserade på förädlade aluminiumprofiler. Affären beräknas omsätta totalt cirka 350 miljoner kronor jämnt fördelat över sex år, med start 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet tecknas via det majoritetsägda dotterbolaget PG&WIP.

Med anledning av avtalet gör PG&WIP en riktad investering i en automatiserad produktionslinje för cirka 50 miljoner kronor. Investeringen görs i direkt anslutning till PG&WIP:s nuvarande produktionsanläggning i Åseda. ProfilGruppen kommer att producera profiler i långlängd, vilka sedan vidareförädlas till färdig produkt i PG&WIP.

– WIP Consulting levererar anläggningen. De sitter på mycket kunskaper om automation och gör hela konceptet. Sedan har vi bildat det här bolaget ihop där vi äger 70 procent och WIP 30 procent, säger ProfilGruppens vd Per Thorsell till Metal Supply.

– Det är ett lokalt bolag från Åseda. Vi är grannar med varandra, säger Per Thorsell.

Är ni största privata bolag på orten nu eller?

– I Åseda är vi störst. I hela Uppviddinge kommun tillhör vi de större, säger Per Thorsell.

Bolaget räknar med att nyrekrytera cirka 12 nya anställda till PG&WIP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094