23948sdkhjf

Nevs tar hjälp av Hewlett Packard Enterprise

Bolagen tecknar ett avtal om partnerskap där HPE ska bidra till att Nevs kan börja producera elbilar.
Nevs i Trollhättan har tecknat ett partnerskap med Hewlett Packard Enterprise. HPE ska hjälpa Nevs med att accelerera bolagets upprättande av elbilsproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande från HPE.

Som en del av projektet kommer HPE att skapa en global tillverknings IT-plattform för Nevs som kommer att fungera på anläggningar i Sverige och Kina.

För att stödja produktion, kommer HPE distribuera egna lösningar baserade på bolagets erfarenhet av upprättandet av bilproduktionsanläggningar runt om i världen. HPE ska konstruera, bygga och driva en integrerad end-to-end-lösning för Nevs existerande fabrik i Trollhättan, Sverige och och ny fabrik i Tianjin, Kina. Lösningen sträcker sig från IT-infrastruktur till affärsprocesser och är baserad på SAP HANA in-memory computing och beprövade SAP fordonslösningar, som körs på HPE teknik.

– Vi går in i en mycket konkurrensutsatt och störande marknad, så vi behöver en partner som både kan hjälpa oss att påskynda installationen av vår elbilsproduktion och ge oss den flexibilitet vi behöver för att snabbt anpassa oss", säger Nevs vd Mattias Bergman.

– Hewlett Packard Enterprise hade de mest tekniska lösningarna som gör det möjligt för oss att uppnå dessa mål, och de övertygade oss med sin ledande teknik, gemensam strategi och meritlista inom bilindustrin, fortsätter han.

Lösningen kommer att ersätta de flesta av Nevs befintliga tillverkningsapplikationslandskap och ska skapa en globalt standardiserad och integrerad IT-plattform för tillverkning.

Nevs har över 900 anställda i Trollhättan, varav drygt 200 är konsulter. Ännu produceras dock inga elbilar. Nevs uppger att de kommer att börja producera sin första 9-3 elbil 2017, med målet att ha bilar och mobilitetstjänster tillgängliga för kinesiska konsumenter under 2018. Därefter ska bolaget börja lansera en helt ny portfölj av elbilar liksom utöka den geografiska närvaron.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.083