23948sdkhjf

Legotillverkare investerar i maskinparken

Arion i Hjo behövde höja standarden på bockningssidan. Valet blev utrustning från Bystronic.
Arion Sweden i Hjo Industriområde erbjuder legotillverkning i rör och tunnplåt samt lösningar inom maskinsäkerhet. Bolagets verkstadslokal vid Vätterns strand är på 6 000 kvadratmeter. Bland kunderna finns systemleverantörer av inredningar och system- och maskinbyggare.

Kunderna är ofta beställare som återfinns i norra Europa. Stora delar av butiksinredningen till Åhlens City har Arion levererat, och även Volvo Cars Showroom stoltserar med Arions inredning.

– När vi inventerade maskinparken såg vi att vi kunde höja standarden på bockningssidan. Ergonomi och smidighet parat med snabbhet var vad vi önskade, säger vd Peter Labecker.

– Vi ville att det skulle vara möjligt med en- och tvåtaktskörning även på den större kantpressen på 150 ton. För att detta skulle vara möjligt byggdes en ljusridåstyrning in för att operatören skulle kunna ta ut den bockade produkten, och i samma rörelse kunna lägga in en ny. Taktkörning i sig är ingen nyhet, men vi ville ha en på vår Xpert 150 säger produktionschefen Per-Åke Sondell.

– Vad det visat sig, är att det är den första i världen med denna unika kombination, fortsätter han.

Bolaget fick en ljusridåstyrning på en Xpert150.

Men det räckte inte med bara en kantpress. Företaget räknade på möjligheten att både serva sina kunder och sig själva, och kom fram till att de ville ha ytterligare en kantpress. Så det blev en liten Xpert 40 anpassad för produktion av många smådetaljer.

– Den är mycket behaglig att sitta och arbeta i eftersom den har utrymme för benen. Det är lite som att sitta vid ett kontorsbord helt enkelt, säger operatören David Carlén.

Arion Sweden ingår i moderkoncernen Binar och har i dag 25 anställda. Företaget har en omsättning på 40 miljoner.

Bystronic är en stor global leverantör av lösningar för plåtbearbetning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11