23948sdkhjf

Maskintillverkare får order till prestigeprojekt i Piteå

Forsell Maskin ska leverera en ny linje för spackling. Lindbäcks ska bygga vad som beskrivs som Europas modernaste anläggning för produktion av flerbostadshus.
Lindbäcks utökar sin produktion med investering i en helt ny anläggning på Haraholmen i Piteå. Målsättningen är att anläggningen ska bli Europas modernaste för produktion av flerbostadshus. Tidigare har bolaget tillkännagett att det är Rejlers som levererar den nya montagelinjen och nu är det klart att det blir ett annat företag från norr, Forsell Maskin från Skellefteå, som fått uppdraget att leverera den nya linjen för spackling av innertaken. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet med Forsell Maskin är värt 8,5 miljoner kronor. Senaste räkenskapsåret omsatte maskintillverkaren 4,2 miljoner.

– Det är roligt att få vara med från början och få förtroendet att ta fram och leverera till ett sådant uppmärksammat och stort projekt som Lindbäcks nya produktionsanläggning, säger Jörgen Forsell, vd Forsell Maskin.

Höj och sänkbara arbetsställningar gör att målaren kommer åt att spackla och måla hela taket utan att behöva kliva upp på bockar eller sträcka sig. Kvaliteten är också förbättrad genom ett specialverktyg, en spacklebox, vilket ger Lindbäcks ett bättre underlag för målningen. Både under spackling och vid målning belyses taket med ett släpljus för att se att alla ojämnheter och märken tagits bort.

Budgeten för det totala projektet är hela 480 miljoner kronor. Ytan är cirka 40 000 kvadratmeter inklusive produktion, lager, kontor, restaurang, personalutrymmen med mera. Kapaciteten är 1 600 lägenheter/år som tillsammans med befintlig produktionsanläggning i Öjebyn ger en produktionskapacitet på 2 400 lägenheter/år.

Investeringen ska leda till 150 stycken nya arbetstillfällen exklusive byggarbetsplatser, underentreprenörer och leverantörer.

Forsell maskin konstruerar och tillverkar specialmaskiner efter kundbehov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094