23948sdkhjf

Mångmiljonorder på skydd mot snytbaggar

Ger intäkter ett antal år framöver för maskintillverkaren BCC. Beställare är ett lettiskt företag.
Växtföretaget BCC i Landskrona har fått en mångmiljonorder till ett lettiskt företag om leveranser av ett miljövänligt växtplantskydd mot skadeinsekter. Det framgår av ett pressmeddelande.

BCC levererar utrustning inom fröproduktion, täckrots- samt sticklingsproduktion.

Skyddet ska hålla snytbaggar borta från växterna. Ett avtal har tecknats med det lettiska företaget Latvijas Valsts Mezi, LVM, om en komplett behandlingslinje för skogsplantor. Det miljövänliga systemet från Landskronaföretaget skyddar plantorna mot angrepp från snytbaggar.

– Det finns andra liknande metoder på marknaden, som dock innehåller kemikalier. Men i strävan efter ett mer giftfritt skogsbruk använder vi i vår anläggning istället andra till buds stående medel utan insekticider, säger Torsten Karlsson, vd för BCC, till 8till5.

Det uppges vara företagets första behandlingslinje som säljs utanför Sverige. Ordern omfattar en årlig kapacitet som överstiger tio miljoner plantor. Hela leveransen och installation av all utrustning sker under hösten.

– Ordern är i runda slängar värd tio miljoner kronor. Det ger oss intäkter under ett antal år framöver. Vi omsätter drygt 100 miljoner kronor, så för vår del är det en ansenlig order, säger Torsten Karlsson.
Läs mer om: BCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063