23948sdkhjf

Flytt till Anderstorp löste problem med rekrytering

Formsprutningsbolagets orderingång ökar och minst fyra personer till behöver anställas.
Formteknik har flyttat verksamheten från Unnaryd till Anderstorp i Gislaveds kommun. Syftet var att lättare kunna rekrytera personal. Nu går bolaget för fortsatt kraftig tillväxt. Det rapporterar Värnamo Nyheter.

Bolaget hade redan före flytten en mindre verksamhet i Anderstorp. På den tidigare orten var det svårt att finna arbetskraft.

– I Unnaryd kämpade vi med näbbar och klor och så fick vi tre ansökningar. Nu får vi 20 istället, säger Leif Fänegård, marknadschef, till tidningen.

Formteknik tillverkar formsprutningsverktyg till plastindustrin. 90 procent av allt som tillverkas exporteras utomlands och kunderna finns främst inom tre segment - kapsyler och förslutningar, förpackningar och medicin. Bolaget tillverkar verktyg till allt från produktion av glassburkar till stomi.

I dag har företaget 31 anställda i Anderstorp och 25 i Roskilde i Danmark, där man också har en enhet. Nu behöver bolaget anställa minst fyra personer till i Anderstorp.

– Vi är lyckosamma vad gäller orderingången helt enkelt, säger Leif Fänegård.

Det som bolaget behöver är CNC-kunnig personal, inköpare och projektledare. På fyra år har bolaget mer än dubblat omsättningen från 36 till 74 miljoner kronor. Planen är att nå 100 miljoner i omsättning på tre år i Sverige.

Bolaget ser liksom många andra företag att allt färre utbildar sig inom industri i Sverige. Därför är bolaget delägare i Teknikcollege Västra Småland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096