23948sdkhjf

Högtryck på Volvo Cars i Torslanda

Kapaciteten i fabriken har dragits upp med hela 50 procent då bolaget tar ett steg framåt vad gäller kvalitet och volym.
Volvo Cars marknadsdirektör Björn Annwall känner ingen oro för att produktionen i Torslanda inte ska hänga med i den stora efterfrågan på de nya modellerna.

– När allt går för fullt tryck visar sig de flaskhalsar man har mer, men vi jobbar med dem, säger han till Dagens Industri.

Kapaciteten i Torslandafabriken har höjts med 50 procent då Volvo Cars tar ett steg uppåt vad gäller kvalitet och volym.

I början av förra året började den nya XC90 att tillverkas och i maj/juni i år började produktionen av nya S90 och V90. Enligt uppgifter till tidningen har starten kantats av rejäla störningar och stopp.

Dessutom har efterfrågan överraskat åt det positiva hållet. Inte minst beställs fler lyxiga tillval vilket är positivt för vinstmarginalen men det skapar också problem med att hinna leverera.

– Det stämmer att det är problem att få upprampningen att fungera i den takt som vi har efterfrågan. Det beror på att efterfrågan är betydligt större än vi räknade med, säger Björn Annwall till tidningen.

Volvo Cars har målsättningen att sälja 800.000 bilar 2020. I fjol sattes försäljningsrekord med 503.000 bilar och bolaget tror på nytt rekord i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078