23948sdkhjf

Componenta gör framsteg med rekonstruktionen

Nu krävs krafttag för att vända verksamheten framöver. Både rörliga och fasta kostnader ska sänkas. Intäkterna ska också optimeras genom prisjusteringar.
Advokaten och rekonstruktören Hans Renman som hanterar rekonstruktionen av Componentas verksamhet i Främmestad uppges vara nöjd hittills. Det rapporterar P4 Skaraborg.

– Det ser bra ut nu. Bolaget har fått fortsatt förtroende av domstolen att genomföra en rekonstruktion så det känns bra, uppgav han.

Componenta Främmestad har gått med förlust sedan 2011. En vändning bedöms dock kräva minskad personal samt ökad effektivitet. Bolaget sysselsätter för närvarande 139 personer i Främmestad.

Nya Wermlands Tidningen rapporterar också om framsteg vad gäller rekonstruktionen av ett annat av koncernens dotterbolag - det i Arvika. Tolv jobb kan dock försvinna men det är inte säkert att det leder till några varsel.

Under borgenärssammanträdet berättade Mikael Schill, vd för Componenta Wirsbo, också att intäkterna ska optimeras genom att priserna höjs på vissa artiklar och sänks på andra. Både rörliga och fasta kostnader ska minskas.

Componenta Arvika har gått med förlust sex år i rad. Företaget har bland annat haft för höga kostnader i förhållande till intäkterna, de har sålt vissa varor för billigt och de blev drabbade av en brand i ett ställverk vilket resulterade i driftstopp och behov av en ny ugn.

Prognosen för Arvika-enheten 2016 är en omsättning på 213 miljoner kronor och för nästkommande år 236 miljoner kronor. Resultatet för 2016 räknas hamna på minus två miljoner kronor och för 2017 ett plusresultat på 15 miljoner kronor.

Componenta är underleverantör till lastbilsindustrin och både Volvo Trucks/Volvo Lastvagnar och Scania finns bland kunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109